Vandaag besteld, maandag in huis Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Informatie

Alkaline of oplaadbaar?

Vraag aan Knivesandtools:

Veel zaklampen zijn tegenwoordig geschikt voor zowel Alkaline als oplaadbare NiMH batterijen. Het formaat AA (penlite) is daarbij het populairst.

Wat is de beste keuze?

Antwoord van Knivesandtools:

Vaak wordt gedacht dat alkalinebatterijen het makkelijkst zijn. Je koopt ze voordelig bij de supermarkt en als ze leeg zijn gooi je ze in de chemobox. Oplaadbaar (NiMH) is voor de mensen die hun zaklamp heel veel gebruiken. Je verdient een setje met lader immers pas terug na zo'n 30 keer opladen.

Echter, er zijn naast het kostenplaatje hele goede redenen om oplaadbare NiMH batterijen te gebruiken in plaats van alkaline-batterijen.

NiMH batterijen zijn namelijk prima geschikt voor zware toepassingen zoals, je raad het al, krachtige LED-zaklampen. Alkalinebatterijen zijn dat niet. Het gevolg is dat de brandduur vaak tegenvalt en dat alkaline-batterijen vaak gaan lekken!

Neem bijvoorbeeld een Fenix LD20. Deze brandt 2 uur op 2 oplaadbare NiMH batterijen en slechts 50 minuten op 2 goede kwaliteit alkalinebatterijen.

Of bijvoorbeeld de Fenix LD10 die wij net getest hebben. Deze brandt ruim 80 minuten op 1 Varta Ready2Use 2100 mAh NiMH batterij (2 jaar oud en ca. 20x opgeladen) en slechts 35 minuten op een Duracell Procell alkaline-batterij.