Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Nu besteld, maandag in huis
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Spotlight: Gerber Dual-Force multitool

De Gerber Dual-Force is een grote multitool. Gebouwd als een tank om iedere zware klus te klaren. Maar wat maakt hem zo geweldig? Welke slimme features zitten erin? Dat leggen we je uit in deze Spotlight!

Geschiedenis van Gerber

Ooit begonnen als Gerber Legendary Blades heeft Gerber een geschiedenis om trots op te zijn. Al sinds 1939 is Gerber niet te stoppen. Begonnen met de productie van messensetjes voor de feestdagen, maar al snel doorgegroeid tot een van de grootste messenmerken ter wereld. In de Verenigde Staten is Gerber bijna net zo populair als branchegenoot Buck. Miljoenen Gerber messen zijn er inmiddels verkocht. Messen die jarenlang van vader op zoon overgedragen worden.

Vandaag de dag maakt Gerber super innovatieve messen en multitools. Voor zeer schappelijke prijzen! Voor echte gebruikers zoals first-responders en vaklieden. Defensie in de Verenigde Staten verstrekt al jaren duizenden Gerber multitools aan hun manschappen. Dat zegt genoeg over de kwaliteit, de innovatie en de naam die Gerber toevoegt aan de messenwereld.

Gereedschappen van de Gerber Dual-Force

Blunt nose tang

Met de Dual-Force zet Gerber deze legacy voort. Om beter te begrijpen wat deze multitool zo goed maakt gaan we alle gereedschappen af! En uiteraard beginnen we met de belangrijkste: de tang. Hier is waar deze multitool zich onderscheid van de concurrentie.

De bek van de tang is vlak waardoor je ook op platte oppervlakten een goede grip krijgt op een spijker of bout. Dit noemen ze ook wel een ‘blunt nose’. De tang is voorzien van twee uitsparingen. Een grote en een kleine met kartels. Gebruik de grote voor het losmaken van grote bouten en de kleine voor kleine bouten of precisiewerk. De bek is robuuster dan de meeste andere multitools op de markt. Dit heeft Gerber bereikt met de gelaagde constructie van de bek.

Het scharnierende deel van de tang is voorzien van wat Gerber een ‘2-position slip lock’ noemt. Hiermee schuif je de bek verder uit- of in elkaar. Om zo de bek af te stellen aan het formaat bout dat je wilt losdraaien. Een coole feature die je niet vaak ziet.

Schroevendraaier en bithouders

Na het succes van de Center-Drive is ook de Dual-Force uitgerust met dezelfde kenmerkende schroevendraaier. Deze heeft een bithouder die in het midden van de tool uitkomt. Dit betekent dat je bij het schroeven de tool gewoon recht om zijn as draait. In tegenstelling tot veel multitools waar de schroevendraaier net naast het midden zit en je de multitool dus net wat buiten zijn eigen as om moet draaien.

Dat maakt deze schroevendraaier een stuk makkelijker te gebruiken. Met de lange arm schroef je zelfs in de krapste plekjes. Waar je met een “dikke” multitool met een korte arm niet snel bij komt. Zoals onder een motorkap of in een meterkast.

Aan het uiteinde van ieder greepdeel heeft Gerber twee bithouders met bitjes geplaatst. Zo ben je niet gelimiteerd tot het ene bitje in de schroevendraaier. Deze bithouders verdwijnen bijna naadloos in de handgreep. Je ziet ze niet totdat je ze nodig hebt. Je wipt ze er eenvoudig uit het met uitstekende lipje.

Groot lemmet

De Dual-Force is uitgerust met een groot lemmet van 7,5 cm. Dat is flink! Zelfs voor een multitool van dit formaat. Je opent het lemmet eenvoudig met het duimgat waarna een linerlock het lemmet vergrendelt. De lemmetdikte is 2,5 mm. Genoeg voor de meeste snijtaken. Zoals het openen van verpakkingen en het kleinmaken van kartonnen dozen. Ook de vorm van het lemmet leent zich hier mooi voor. De sheepsfoot-stijl lemmetvorm loopt iets af waardoor je een acute punt hebt en een lange, rechte snede.

Zaag

Voor al het grovere snijwerk waarvoor je het lemmet liever niet gebruikt is er de zaag. Deze is even lang als het lemmet en voorzien van een dubbele vertanding. Zo heb je veel kartels voor een relatief gezien kort zaagblad. Deze zaag is met name geschikt voor kleine stukken hout en licht snoeiwerk.

Dubbelzijdige vijl met beitel

Laat het aan Gerber over om zoveel mogelijk functionaliteiten in één gereedschap te proppen. In een positieve zin! Deze vijl heeft naast een fijne en een grove kant ook een beitel aan het uiteinde. Handig voor het maken van inkepingen in hout en het wegschrapen van stickers.

Smalle handgreep

Een smalle handgreep? Is dat een feature? Jazeker! Gerber heeft de handgreep zo ontworpen dat hij 47% smaller is dan andere multitools van dit formaat. Dit verbetert de ergonomie en komt ook de gebruiksvriendelijkheid ten goede. Doordat de greepdelen dichter bij elkaar zitten zet je twee keer zoveel kracht tijdens het gebruiken. Vandaar de naam ‘Dual-Force’. Zeker wanneer je de hele dag met deze multitool werkt merk je het verschil.

Trouwens, de draadknipper en draadstripper al gezien? Die zitten onder de kop van de tang in de handgreep verwerkt. Slim! Ook zijn de greepdelen voorzien van een meetlat in zowel inch- als centimeteraanduiding.

Nylon foedraal

Last but not least krijg je er ook een nylon foedraal bij. Hiermee draag je de multitool horizontaal of verticaal aan een riem. Geen gek idee aangezien de Dual-Force geen lichtgewicht is. In totaal weegt de Dual-Force 337 gram.

Voor wie is de Gerber Dual-Force?

De Dual-Force is zoals eerder genoemd geen kleine multitool. In geopende toestand meet de Dual-Force namelijk 19 cm. Dat is een stukje langer dan de Center-Drive met zijn 16,5 cm. Of zelfs de Leatherman Surge. Een vergelijkbare multitool die een geopende lengte heeft van 18 cm.

Dat maakt de Gerber Dual-Force voornamelijk geschikt voor de veeleisende gebruiker die een grote en robuuste multitool verkiest. Onze conclusie: is dat is wat je zoekt, dan is de Gerber Dual-Force wat voor jou!