Let op: je bekijkt onze website op een verouderde browser. Hou er rekening mee dat bepaalde onderdelen van de website niet goed getoond worden.

Voor 22.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Wij krijgen een 4,8/5 van onze klanten

Fenix vs Nitecore

Nitecore en Fenix zijn twee van de meest toonaangevende merken in de zaklampenwereld. Maar met zoveel modellen om uit te kiezen van beide merken, kan het nogal lastig zijn om de goede keuze te maken. Om je een beetje op weg te helpen zetten we de twee merken tegenover elkaar. Nitecore vs. Fenix: wat zijn de verschillen?

De overeenkomsten tussen Fenix en Nitecore

Locatie

Zowel Fenix als Nitecore zijn Chinese merken. De lampen worden dan ook in China geproduceerd. Dat heeft meestal de negatieve associatie met slechte kwaliteit, maar daar hoef je bij Fenix en Nitecore niet bang voor te zijn. Ze maken lampen van steengoede kwaliteit. Beide merken zijn dan ook zeer gerenommeerd onder zaklampfanaten en worden gebruikt door politie- en legereenheden wereldwijd.

De collectie

Fenix en Nitecore bieden voor elk wat wils, met een brede collectie lampen voor buitensporten, wetshandhaving, tactische scenario's, maar ook voor industrieel gebruik.

De prijs

Ook maken beide merken lampen in eenzelfde prijsklasse. Ze zitten in een iets hoger segment, maar geven wel echt waar voor je geld. Je merkt al, deze merken liggen erg dicht bij elkaar.

De verschillen tussen Fenix en Nitecore

Innovatie

Nitecore is ontzettend sterk in innoveren. Creativiteit is dan ook een van hun benchmarks. En dat zie je terug in hun producten. Ze zijn geobsedeerd met de nieuwste technologieën in al hun facetten en passen deze toe in het design van hun lampen en accu’s. Ze ontwikkelen nieuwe accusoorten, waardoor hun lampen nog efficiënter werken. Ook werken ze aan nieuwe manieren van bediening, dimbaar licht, en design. Hun creativiteit en know-how is altijd interessant om te zien, en we kijken altijd uit naar de nieuwe snufjes die Nitecore op de markt brengt.

Fenix is hier minder mee bezig. Zij gebruiken liever onderdelen en technologieën die zich keer op keer weer bewezen hebben. Dus niet voor iedere lamp iets nieuws proberen te ontwikkelen, maar doorgaan met wat goed is en aanpassen wat beter kan.

Betrouwbaarheid

Misschien kun je het dan wel raden, maar door deze conservatievere werkwijze wint Fenix het van Nitecore als het om betrouwbaarheid gaat. De nieuwe technologieën van Nitecore kunnen soms kinderziektes vertonen, terwijl de technologieën van Fenix zich al bewezen hebben. En dat maakt de lampen van Fenix dan weer zo goed. Ze gaan jarenlang mee zonder dat er wat stukgaat. Beter voor het milieu dan iedere keer een nieuwe lamp moeten kopen, geen gedoe met reparaties, en uiteindelijk beter voor je portemonnee!

Conclusie

Eigenlijk zit je bij beide merken gewoon goed! Welke je kiest, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Nitecore richt zich op innovatie; voor bijna iedere lamp ontwikkelen ze nieuwe technologiën. De creativiteit en know-how die hier in gaat zitten is ontzettend gaaf om te zien. Fenix is conservatiever qua innovatie, maar maakt (juist daarom) steengoede, ontzettend betrouwbare lampen waarvan je jarenlang op aan kunt.