Voor 19.00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €50 Binnen 30 dagen gratis retourneren
Keukenmessen
& snijden
Pannen
& kookgerei
Messen slijpen
& onderhoud
Zakmessen
& multitools
Zaklampen
& batterijen
Verrekijkers
& scopes
Outdoor
& gear
Nieuwste
producten
Acties
& aanbiedingen

Nieuws

Buck 110 met ebbenhout!

Zelfs een klassieker als de Buck 110 Folding Hunter krijgt af en toe een update. Begin 2019 heeft Buck ervoor gekozen het handgreepmateriaal te vervangen door ebbenhout. Nog chiquer!

Al jarenlang werd het heft van de Buck 110 gemaakt van Dymondwood. Een soort composiet van laagjes hardhout met daartussen kunsthars. Erg sterk en stabiel, maar niet helemaal hetzelfde als hout. Daarom heeft Buck dat hout ingeruild voor ebbenhout. Hierdoor is ieder mes nog unieker. Hout is immers nooit hetzelfde.

Buck 110 Ebony

Niet zomaar ebbenhout

Bij een tropische hardhoutsoort als ebben is het enorm belangrijk dat het uit een betrouwbare bron komt. Van een bedrijf dat zorg draagt voor mens en milieu. Daarom werkt Buck voor deze nieuwe versie van de Buck 110 samen met Crelicam. Dat is een houtbedrijf uit Kameroen waar duurzaamheid en oog voor het milieu centraal staan. Het is fijn te weten dat dit ‘groen’ hout is.

Buck Knives: een mastodont in de messenwereld

Buck Knives geldt als een van de meest toonaangevende messenbedrijven van de afgelopen 60 jaar. Met de Buck 110 Folding Hunter hebben ze de zakmeswereld veranderd. Veel mensen denken bij het beeld aan ‘een zakmes’ meteen aan een 110, of mes dat erop gebaseerd is.

Buck 110 Ebony

Conclusie

Aan de messing bolsters van de Buck 110, of het 420HC-staal met bekende BOS-hittebehandeling heeft Buck gelukkig niets veranderd. Het blijft daarom dezelfde klassieker van altijd, maar dan in een nieuw jasje. Zelf hebben? Bekijk dan de Buck 110 Folding Hunter.


Lees meer