Menu
Voor 22.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €50
Binnen 30 dagen gratis retourneren
NL
FR
Service
Cadeaubon
Nieuws
0

de Buyer Mineral B Element omeletpan, 24cm 5611.24

de Buyer Mineral B Element omeletpan, 24cm 5611.24
€ 36,45  € 31,00
Artikelnummer: DEB5611.24
Dit artikel is op voorraad.

Verzendkosten € 3,90 (gratis vanaf € 50)

Voor 22.00 uur besteld? Vandaag verstuurd.
1 review over dit artikel
4.7/10
op voorraad  
  • Snelle levering uit eigen voorraad
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 5000 producten
  • Liefhebbers van kwaliteitsproducten



Andere bezoekers hadden ook interesse in:
 de Buyer Mineral B Element koekenpan, 24cm 5610.24

Type: koekenpan Diameter: 24 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

 de Buyer Acier Carbone Steel koekenpan, 28cm 5110.28

Type: koekenpan Diameter: 28 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

 SCANPAN Classic keramische koekenpan, 20cm

Type: koekenpan Diameter: 20 cm Antiaanbaklaag: titanium/keramisch

 de Buyer Mineral B Element koekenpan, 20cm 5610.20

Type: koekenpan Diameter: 20 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

 
Beschrijving

Deze de Buyer Mineral B Element-koekenpan is een speciale pan, die erg voordelig geprijsd is. Hij is gemaakt van koolstofstaal. Een staalsoort die niet roestvast is. Dit lijkt een nadeel, maar kan door zorgvuldig gebruik juist als voordeel werken. De pan is solide en zwaar uitgevoerd. De pan heeft geen antiaanbaklaag, maar deze wordt vanzelf gevormd. Doordat de pan geen antiaanbaklaag heeft, kan hij tegen zeer hoge temperaturen. Ook kun je gerust stalen kookgerei gebruiken, zonder je zorgen te maken over het beschadigen van de antikleeflaag. Deze Mineral B Element-pannen hebben bij levering een dun laagje bijenwas op het bakoppervlak zitten. Hierdoor is de kans op corrosie bij levering een stuk lager. Bovendien helpt dit om de smaak van de seasoning in de pan op smaak te brengen. Daarnaast is hierdoor de pan van begin af aan al iets beter bestand tegen kleven dan de reguliere Acier Carbone-serie. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen. Dus ook voor inductie en in de oven. Houd er rekening mee dat de handgreep van deze pan heet wordt. Afwassen van deze pan doe je met alleen heet water en een borstel. Zeep is uit den boze en een vaatwasser doet de pan onherstelbare schade aan. Deze pannen vergen een bijzondere behandeling, maar zijn bij juist gebruik een genot om mee te werken.

de Buyer pan inbranden

Voor gebruik moet deze pan worden ingebrand. Hij moet “seasoned” worden. Zie hiervoor onder andere de productvideo bij deze pan. Je begint met het afwassen van de pan onder de kraan. Met zeer heet water en een borstel verwijder je eventueel residu vanuit de fabriek. Gebruik geen zeep! Maak de pan na het afwassen droog met wat keukenpapier.

Giet ongeveer een millimeter (zonnebloem)olie in de pan. Gebruik geen olijfolie, dit kan de hoge temperatuur niet aan. Zet de pan op een hoog vuur en laat de olie inbranden. Giet de olie uit de pan en droog hem wederom met wat keukenpapier. De pan zal nu iets donkerder zijn aan de binnenkant, dit noemen we patina. Deze patina moet je koesteren. Het zorgt ervoor dat de pan steeds beter bestand is tegen kleven en roest. Hoe donkerder/zwarter de pan: hoe beter hij geseasoned is.

Het is verstandig om de eerste paar keer enkel (rood) vlees in de pan te bakken, tot de patina goed gevormd is. Na ongeveer 10 keer bakken is de patina voldoende om ook delicatere producten als eieren en dergelijke te kunnen bakken.

Wanneer je zure producten bakt in de pan, denk aan citroen, tomaten, witte wijn, kunnen er lichtere plekken in de patina ontstaan. Hierna is het belangrijk de pan opnieuw in te branden met wat olie.

Koolstofstalen pan schoonmaken

Na gebruik was je de pan af met heet water om etensresten te verwijderen. Direct hierna de pan drogen met keukenpapier, om roest te voorkomen. Mochten er toch etensresten achterblijven, dan kunnen deze verwijderd worden met een spons. Laat de pan niet inweken, omdat dit roest kan vormen.

Periodiek kun je een laagje grof zout in de pan doen en hem anderhalve minuut verhitten. Het zout zal geurtjes en dergelijke uit de patina bakken. Spoel de pan hierna af, droog hem met keukenpapier en smeer hem lichtjes in met wat olie voor je hem opbergt.

Geschiedenis van de Buyer

Het Franse bedrijf de Buyer maakt al sinds 1830 hoogwaardig kookgerei. Alle producten worden nog steeds in Frankrijk gemaakt. Originele Europese kwaliteit dus.

Deze de Buyer Mineral B Element pannen zijn van het principe: ruwe bolster, blanke pit. Er kunnen krasjes op zitten van het maken en het transport, maar hier heb je na het seasonen geen enkele last meer van.

Specificaties

  • Merk: de Buyer
  • Serie: Mineral B Element
  • Type: koekenpan
  • Diameter: 24 cm
  • Geleverd als set: nee
  • Aantal: 1 stuks
  • Warmtebron: elektrisch, gas, halogeen, inductie, keramisch, oven
  • Materiaal: koolstofstaal
  • Maat: gemiddeld
  • Gewicht: 1415 gram
  • Hoogte: 4.2 cm
  • Kleur: grijs
  • Dikte van de bodem: 2.7 mm
  • Diameter bodem: 16.3 cm
  • Anti-aanbaklaag: koolstofstaal
  • Thermo-spot: nee
  • Ovenbestendig: ja
  • Magnetronbestendig: nee
  • Handgrepen: ja, een steel
  • Koudgreep: nee
  • Materiaal handgreep: roestvast staal
  • Handgreeplengte: 19.5 cm
  • Diameter inclusief handgrepen: 42.5 cm
  • Inclusief deksel: nee
  • Voorzien van maataanduiding: nee
  • Vaatwasmachinebestendig: nee
  • Garantie op materiaal- en fabricagefouten: levenslang
  • Land van herkomst: Frankrijk
€ 36,45  € 31,00
Artikelnr: DEB5611.24
op voorraad  
 
Combideals & accessoires
De getoonde combideals zijn alleen geldig in combinatie met het bovenstaande product.
€ 28,70
 de Buyer Mineral B Element pannenkoekenpan, 26cm 5615.26

Type: pannenkoekenpan Diameter: 26 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

€ 19,00
 de Buyer Mineral B Element pannenkoekenpan, 24cm 5615.24

Type: pannenkoekenpan Diameter: 24 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

€ 31,40
 de Buyer Mineral B Element grillpan, 26cm 5613.26

Type: grillpan Diameter: 26 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

€ 27,80
 de Buyer Mineral B Element koekenpan, 26cm 5610.26

Type: koekenpan Diameter: 26 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

€ 24,20
 de Buyer Mineral B Element koekenpan, 24cm 5610.24

Type: koekenpan Diameter: 24 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

€ 20,60
 de Buyer Mineral B Element koekenpan, 20cm 5610.20

Type: koekenpan Diameter: 20 cm Antiaanbaklaag: koolstofstaal

€ 19,35
 Wüsthof spatel

Spatel uit de 'Classic' serie.

€ 21,10
 Wüsthof Classic Spatel 12 cm, 4434

Lengte spatel: 12,0 cm
Totale lengte: 28,5 cm
Gewicht: 79 gram

€ 65,25
 Global GS27 spatel 27 cm

Lengte spatel: 17,0 cm
Totale lengte: 27,0 cm
Gewicht: 76,5 gram

€ 58,50
 Global GS25 spatel gebogen/glad 13 cm

Lengte spatel: 12,5 cm
Totale lengte: 27,4 cm
Gewicht: 70,5 gram

€ 22,70
 Fissler Fine Protect pannenbeschermer, 2 stuks

Handige pannenbeschermers voor het stapelen van pannen

 
Reviews     (4.7)   Gemiddelde score van 1 review(s)
Naam: Herman, Merelbeke
Datum: maandag 7 maart 2016

   Algemene score
   Prijs-kwaliteitverhouding
   Voldoet aan verwachting
Toen ik op zoveel diverse sites al die lyrische reviews las over dit merk pannen, waarbij de omeletten er als het ware vanzelf uitvlogen, zo glad en niet klevend als de pannen waren, dacht ik dat daar toch wel iets van waar moest zijn als zoveel mensen hetzelfde schreven. Dus wilde ik dat wel eens zelf proberen. Tot nu toe is het evenwel een van de meest klevende pannen gebleken die ik ooit gehad heb.

De pan, zoals aangeraden, en na het verwijderen van de laag bijenwas met heel heet water en flink schrobben, wel eerst een vijftiental keren ingebrand. Eerst met flinterdunne dunne laagjes lijnzaadolie tot ze volledig zwart zag en heel glad aanvoelde. Het eerste spiegeleitje met toevoeging van wat vetstof op een middelmatig vuur gebakken, bleek er eerder aan gemetseld dan wat anders. Eerste ontgoocheling. De pan opnieuw met heet water uitgespoeld, en toen bleek de zwarte laag nog eens meteen los te komen. Tweede ontgoocheling. mogelijk kankerverwekkend spul dus, en opnieuw beginnen. Eerst de bodem flink geschuurd om alle loszittend zwart zoveel mogelijk te verwijderen, en dan met een bodempje olie voor bakken en braden opnieuw laten inbranden op een andere manier. Vijf minuten onder toezicht de olie flink laten roken, afgieten en goed uitvegen met keukenpapier. Dat een paar keer herhaald. De pan werd telkens donkerder. Mooi rustiek uitzicht, dat wel.

Deze keer een ommelet proberen te bakken, een spiegelei vond ik nog wat te vroeg, wat een gedoe. Opnieuw flink aan het kleven, ondanks wat meer vetstof, maar met heel veel omzichtig geduld kreeg ik dat ding uiteindelijk beetje bij beetje los losgewrikt. Droge ommelet, net van karton, als resultaat. Van uit de pan glijden nog altijd geen sprake.

Of de pan uiteindelijk aan de verwachtingen zal voldoen, valt nog af te wachten. Nog veel geduld en olie blijkbaar en verprutste eieren. Een kostelijke pan, dat is ze zeker.

De grootste tegenvaller is evenwel de vaststelling dat deze ommeletpan op mijn keramische kookplaat helemaal niet vlak staat. Hij wiebelt. Als hij op het vuur staat, kun je er zelfs grotendeels onderdoor kijken, enkel het midden van de pan heeft contact met de keramische plaat, de rand niet. Blijkbaar speelt het gewicht van de steel tegenover de rest van de pan daarin een bepalende rol. Niet bepaald energiezuinig dus. Derde ontgoocheling.

Zou ik dergelijke pan nog kopen? Ik betwijfel het. Ik ben er niet echt een fan van. Aankoopprijs al ondergebracht in de rubriek verlies onder 'tegenvallende aankopen'. Te veel werk en tijd voor een slecht resultaat. Ik denk ook niet dat je er ooit zonder vetstof een ei kunt in bakken dat niet hopeloos vast komt te zitten. Misschien na tien jaar gebruik, maar dat was niet de bedoeling. Ik zou deze pan al zeker aan niemand durven aanraden, tenzij ik hem een loer zou willen draaien.

Maar misschien doe ik het wel fout of ben ik te ongeduldig. Nog wat krediet dus, maar langer dan een maand niet, dan kijk ik uit naar een Woll pan of zoiets. Duits fabrikaat deze keer. Misschien, heel misschien lukt het daarmee langer dan enkele maanden om een non stick pan te hebben. Eerst zien en dan geloven, zei de blinde.
1